NRC, ARJEN RIBBENS
Oeke Hoogendijk is zelfstandig documentairemaker, bekend van de documentaireserie en -film "Het Nieuwe Rijksmuseum" en de film "Mijn Rembrandt"
Oeke Hoogendijk, Het Nieuwe Rijksmuseum, film, regisseur, The New Rijksmuseum, Een Gelukkige Tijd, film, The holocaust experience, Gouden Kalf, Nipkow-schijf, documentary, Mijn Rembrandt, My Rembrandt
15581
post-template-default,single,single-post,postid-15581,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

NRC, ARJEN RIBBENS

NRC, ARJEN RIBBENS

Vanwege het Rembrandt-jaar keek filmmaakster Oeke Hoogendijk (Het nieuwe Rijksmuseum, 2014) vier jaar lang rond in de wereld van de oude meesters. Goed getimed: de verbeten strijd om Marten & Oopjen en de ontdekking van twee vermoedelijke schilderijen van Rembrandt door ontdekker Jan Six zorgden voor genoeg spektakel. Hoogendijk kiest geen partij; ze blijft een vlieg op de muur. Maar omdat ze op zulke bijzondere plekken wist binnen te komen, is de documentaire de moeite meer dan waard.

WERELDPREMIERE MIJN REMBRANDT OP IDFA 2020