De hele serie in een box
Oeke Hoogendijk is zelfstandig documentairemaker, bekend van de documentaireserie en -film "Het Nieuwe Rijksmuseum" en de film "Mijn Rembrandt"
Oeke Hoogendijk, Het Nieuwe Rijksmuseum, film, regisseur, The New Rijksmuseum, Een Gelukkige Tijd, film, The holocaust experience, Gouden Kalf, Nipkow-schijf, documentary, Mijn Rembrandt, My Rembrandt
15078
post-template-default,single,single-post,postid-15078,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

De hele serie in een box

HET NIEUWE RIJKSMUSEUM

De hele serie in een box

Het Nieuwe Rijksmuseum, delen 1&2 (2008)

Eerste twee afleveringen van de serie over de grootschalige verbouwing en herinrichting van het museum in Amsterdam, aan de hand van direct betrokkenen. Directie en conservatoren proberen het museum een nieuwe vorm te geven. Grote stalen klauwen vermorzelen de muren van de wereldvermaarde schatkamer, Uit het puin moet een schitterend nieuw museum verrijzen, maar slopen blijkt gemakkelijker dan bouwen: vanaf het begin wordt het grand projet geplaagd door stroeve tegenkrachten en het paleis van Rembrandt verandert in een ogenschijnlijke bouwput. Jaren gaan voorbij terwijl de frustratie groeit.

Regie: Oeke Hoogendijk
Montage: Gys Zevenbergen
Camera: Sander Snoep
Geluid: Mark Wessner
Productie: Pieter van Huystee Film & TV
Lengte: 120 minuten

Het Nieuwe Rijksmuseum, delen 3&4 (2013)

In 2008 zou de belangrijkste trekpleister van ons land in hernieuwde glorie zijn deuren openen, maar de openingsdatum verschuift naar 2013. In deel 3 & 4 van de serie zien we hoe daadkracht en engelengeduld het voortdurend opnemen tegen wanhoop en frustratie. De nieuw aangestelde directeur, Wim Pijbes, pakt de taak van zijn voorganger met flair en strijdkracht op. Conservatoren popelen om de meesterwerken eindelijk weer uit het depot te halen. De camera ziet minutieuze restauraties in het atelier en volgt het ballet van de inrichters, tot de stilte valt als De Nachtwacht weer thuiskomt.

Regie en scenario: Oeke Hoogendijk
Montage: Gys Zevenbergen
Camera: Sander Snoep
Geluid: Mark Wessner
Productie: Column Film
Lengte: 108 min

Verkrijgbaar in het Rijksmuseum, maar ook gewoon bij mij.