De film
Oeke Hoogendijk is zelfstandig documentairemaker, bekend van de documentaireserie en -film "Het Nieuwe Rijksmuseum" en de film "Mijn Rembrandt"
Oeke Hoogendijk, Het Nieuwe Rijksmuseum, film, regisseur, The New Rijksmuseum, Een Gelukkige Tijd, film, The holocaust experience, Gouden Kalf, Nipkow-schijf, documentary, Mijn Rembrandt, My Rembrandt
15063
post-template-default,single,single-post,postid-15063,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

De film

De film

Het Nieuwe Rijksmuseum, de film (2014)

In 2003 begint de verbouwing van het Rijksmuseum. De optimistische inschatting is dat die in 2008 gereed zal zijn. Maar vanaf het begin plagen stroeve tegenkrachten de restauratie. De opening – inmiddels met de nieuwe directeur Wim Pijbes – laat op zich wachten tot 2013. Tien jaar lang filmde Oeke Hoogendijk het proces achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum. In Het Nieuwe Rijksmuseum, de film maakt de kijker ooggetuige van een uniek stuk vaderlandse geschiedenis. In de film komen de perikelen rond de verbouwing, vergunningen en de fietsonderdoorgang aan de orde, maar het accent ligt vooral ook op wat de hoofdzaak was én is: de kunst, al die jaren grotendeels opgeslagen in onafzienbare depots in de polder, en de mensen achter die kunst. De conservatoren, werkend aan de inrichting van hun nieuwe zalen; de huismeester, die dag en nacht ‘zijn gebouw’ scherp in de gaten houdt.

Het Nieuwe Rijksmuseum, de film is vierhonderd uur beeldmateriaal samengebald tot een uniek document!

Regie en scenario: Oeke Hoogendijk
Montage: Gys Zevenbergen
Camera: Sander Snoep
Geluid: Mark Wessner
Productie: Column Film
Lengte:130 min

Bekijk de trailer: Het nieuwe Rijksmuseum

Het Nieuwe Rijksmuseum, de film is driemaal te zien op het IDFA:
woensdag 26 november 19:15 Tuschinski2
donderdag 27 november 21:15 Ketelhuis1
vrijdag 28 november, 18:00MelkwegRabozaal

Tags: